Είναι γεγονός ότι στην Αττική (όπου βρίσκεται η έδρα μας) υπάρχουν πολλά και καλά καταστήματα ποδηλάτων. Το «Grammarios Bikes»: Tuning and Optimization Specialists δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει κάτι διαφορετικό.

Εκτός από τα τυπικά ποδήλατα, τα εξαρτήματα, τα περιφερειακά και τις συνήθεις επισκευές, στο χώρο μας θα μπορεί ο πελάτης να βρει:

 • Την καλύτερη παροχή υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης ποδηλάτων.
 • Τις μόνες ασφαλείς επισκευές Carbon από ειδικούς για τους οποίους το αισθητικό μπάλωμα δεν είναι επισκευή
 • Το καλύτερο σύστημα σωματομέτρησης (Bike Fitting Professional με Ανάλυση Πεταλαρίσματος).
  Με τη χρήση του συστήματος αυτού θα μπορεί να επιλέγεται ή ακόμα και να κατασκευάζεται το ιδανικό ποδήλατο για τον καθένα ανεξάρτητα από τις όποιες πιθανές ιδιαιτερότητες του σώματός του (μακρύ κορμό, κοντά πόδια κ.α.).
 • Ποδήλατα και εξαρτήματα που ανήκουν στο Top End κομμάτι της αγοράς, τα οποία συνήθως τα βλέπει κανείς μόνο στο internet. Ποδήλατα δρόμου τα οποία θα βρίσκονται στην κλάση των 3,5 κιλών ή ΜΤΒ πλήρους ανάρτησης με δισκόφρενα στα 8,5 κιλά είναι κάτι το συνηθισμένο. Επίσης εξαρτήματα που ακούν στα ονόματα Lightweight, THM Carbones, Schmolke, Ax-lightness, Extralite, Tune και άλλα παρόμοια δεν αποτελούν άγνωστες λέξεις για εμάς.
 • Θα παρέχεται, όταν μας ζητείται, πιστοποιημένο σέρβις στο οποίο θα ακολουθούνται διαδικασίες παρόμοιες με αυτές που ακολουθούνται από τις αεροπορικές βιομηχανίες.
  Για παράδειγμα, όταν πρόκειται να τοποθετηθεί μία πεταλιέρα, θα γίνεται πρώτα κατάλληλη προετοιμασία του σκελετού (καθαρισμός σπειρώματος και φρεζάρισμα των πλευρικών επιφανειών), θα σφίγγεται με κατάλληλα ροπόκλειδα (τα οποία έχουν πιστοποιημένα όρια σφάλματος) στην απαραίτητη ροπή ενώ κάθε διαδικασία που θα ολοκληρώνει ο τεχνικός θα πιστοποιείται από μηχανολόγο μηχανικό ο οποίος θα σφραγίζει και θα υπογράφει για κάθε κίνηση!
 • Θα υπάρχει δυνατότητα μετατροπών στα εξαρτήματα, δηλαδή θα μπορεί για παράδειγμα κάποιος να ελαφρύνει εξαρτήματα που έχει, με απλές μεθόδους (αλλαγή αξόνων, βιδών κ.α.) ή με πιο σύνθετες διαδικασίες (μελέτη και πλήρη ανακατασκευή).
 • Θα δίνεται η δυνατότητα επιλογής στησίματος ή και κατασκευής του καλύτερου δυνατού ποδηλάτου για το ποσό που θα θέλει να ξοδέψει ο πελάτης. Ανάλογα με τις απαιτήσεις του και τη σωματική του διάπλαση θα επιλέγονται οι βέλτιστοι δυνατοί συνδυασμοί ώστε το κάθε ποδήλατο να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στον αναβάτη του.
 • Το πλήρως οργανωμένο εργαστήριο-μηχανουργείο της Gram Carbon στο οποίο υλοποιούνται οι ιδέες μας και παράγονται τα καλύτερα Carbon προϊόντα που μπορεί να αποκτήσει κάποιος. Αποτελεί την εξέλιξη του προσωπικό μηχανουργείο του «Γραμμάριου» το οποίο βρισκόταν σε αυτόν το χώρο. Στα 300+ τ.μ. του υπάρχει ποικιλία μηχανημάτων με τα οποία γίνονται δοκιμές και μετατροπές σε ποδήλατα, εξαρτήματα και όχι μόνο.

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Αλέξανδρος Κιτσέλης

Εμπνευστής και ιδρυτικό μέλος του «Grammarios Bikes : Tuning and Optimization Specialists. Η αγάπη του για το ποδήλατο και τις εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας, τον οδήγησαν στο να κάνει μετατροπές στα εξαρτήματα των ποδηλάτων του χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό του μηχανουργείου του πατέρα του, όταν αποφάσισε να γίνει ποδηλάτης και πήρε το πρώτο του κάπως πιο «σοβαρό» ποδήλατο το 1995.

Η τελειομανία του και ο ενθουσιασμός του με την τεχνολογία, τις ιδιότητες των υλικών και των κατεργασιών τους, είχε σαν αποτέλεσμα το να γνωρίζει με ακρίβεια γραμμαρίου το βάρος και τις ιδιότητες κάθε εξαρτήματος που περνούσε από τα χέρια του, απ’ όπου και προέκυψε το παρατσούκλι του «Γραμμάριος». Ήδη από το 1997 τα ποδήλατά του ήταν από τα ελαφρύτερα παγκοσμίως στην κατηγορία τους αν και δεν είχε τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις για να φτάσει στα όρια των υλικών. Η εμπειρική όμως αυτή προσέγγιση δεν του αρκούσε και για το λόγο αυτό αποφάσισε να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. (Ειδικότητα Κατασκευαστή Μηχ/γου Μηχ/κου) με σκοπό την κατασκευή και τη βελτίωση ποδηλάτων και εξαρτημάτων ενώ ταυτόχρονα δοκίμαζε και αξιολογούσε ό,τι ποδήλατο ή εξάρτημα έπεφτε στα χέρια του, τόσο μέσω του φιλικού του περιβάλλοντος όσο και ως συντάκτης στο περιοδικό Mbike από το 2002 μέχρι το 2010. Η θέλησή του για ακόμα πιο επιστημονική προσέγγιση του θέματος τον οδήγησε στο κάνει διδακτορική διατριβή στο Ε.Μ.Π. με θέμα «Καταστροφικές Καταπονήσεις Ποδηλάτων».

Τα αποτελέσματα των σπουδών και των ερευνών του έχουν είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό μέσω του καταστήματος «Bikes : Tuning and Optimization Specialists τόσο μέσω των ιδιοπαραγώμενων προϊόντων Gram όσο και μέσω κορυφαίων υπηρεσιών επισκευής carbon και σχεδιασμού προϊόντων. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί ο καθένας να βελτιστοποιήσει το ποδήλατό του ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες. Φυσικά ποτέ δε σταμάτησε να είναι ενεργός ποδηλάτης (με συμμετοχή σε περισσότερους από 200 αγώνες μέχρι σήμερα) και να ασχολείται όχι μόνο με τα ερευνητικά αλλά και με τα βασικά τεχνικά θέματα που αφορούν το ποδήλατο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ολοκλήρωσε τη σχολή τεχνικής οδήγησης ΜΤΒ του Ε.Ο.Σ. Αχαρνών (1998-2003) και ότι ήταν Τεχνικός ποδηλάτων στους Ολυμπιακούς Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2004 και στους Ασιατικούς Αγώνες ΚΑΤΑΡ 2006. Επίσης έχει εκπαιδευτεί σε θέματα λίπανσης και συντήρησης μηχανολογικών κατασκευών υψηλής τεχνολογίας στην Ισπανία το 2002, στη Γαλλία το 2003, στη Γερμανία και την Αυστρία το 2004, στην Αίγυπτο και την Ιορδανία το 2005. To 2014 εκπαιδεύτηκε στο ALBA σε θέματα οικονομικών, επιχειρησιακής ανάπτυξης και μάρκετινγκ. Το 2021 «συμπληρώθηκε» ποδηλατικά αφού τελείωσε τη Σχολή Προπονητών Ποδηλασίας Γ’ Κατηγορίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.


Θεόδωρος Θεοδωρίδης

Ιδρυτικό μέλος του «Grammarios Bikes» : Tuning and Optimization Specialists. Από το σχολείο ακόμα, κολλητός του «Γραμμάριου» και με τη ίδια τρέλα πώς ήταν δυνατόν να μην συμμετάσχει στα σχέδιά του; Έγινε και αυτός ποδηλάτης και τον βοήθησε από τα πρώτα του βήματα με κάθε τρόπο.

Η αγάπη του για τη φύση και την ιδιαίτερη επαφή που μπορεί να έχεις με αυτήν μέσω του ποδηλάτου τον οδήγησαν στο να σπουδάσει Τεχνολόγος Γεωπόνος στο ΤΕΙ Καλαμάτας και ταυτόχρονα στο να περνά πολλές ώρες στη φύση με το ποδήλατο. H ενεργή συμμετοχή του στην ποδηλασία συνεχίστηκε επίσης σε αγωνιστικό επίπεδο (με συμμετοχή σε περισσότερους από 100 αγώνες μέχρι σήμερα) και επίσης, λόγω των ιδιαίτερων ικανοτήτων του στην οδήγηση ποδηλάτου, με τη συμμετοχή του σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες τεχνικής ΜΤΒ. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι σταμάτησε να ασχολείται με το τεχνικό μέρος του ποδηλάτου.

Το 2007 εργάστηκε σε κατάστημα ποδηλάτων για να μάθει από πρώτο χέρι τις ανάγκες της αγοράς και να είναι έτοιμος να εξυπηρετήσει σε επίπεδο πωλήσεων ή τεχνικής υποστήριξης τον κάθε πελάτη του «Grammarios Bikes» : Tuning and Optimization Specialists. Σε επίπεδο κατασκευών έχει εκπαιδευτεί και παράγει αλλά και κάνει πλήρη ποιοτικό έλεγχο στα προϊόντα της Gram. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ολοκλήρωσε τη σχολή τεχνικής οδήγησης ΜΤΒ του Ε.Ο.Σ. Αχαρνών (1998-2003) και ότι ήταν Τεχνικός ποδηλάτων στους Ολυμπιακούς Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2004. To 2014 εκπαιδεύτηκε στο ALBA σε θέματα οικονομικών, επιχειρησιακής ανάπτυξης και μάρκετινγκ. Το 2021 «συμπληρώθηκε» ποδηλατικά αφού τελείωσε τη Σχολή Προπονητών Ποδηλασίας Γ’ Κατηγορίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.


Ανδρέας Ζουρνής

Όταν ήταν 15 μόλις ετών γνωρίστηκε με την ομάδα του Grammarios Bikes ως πελάτης και σιγά σιγά απέκτησε βαθιές φιλικές σχέσεις μαζί τους. Μαζί με τις προπονήσεις στο ποδήλατο σιγά σιγά εκπαιδεύτηκε στο κομμάτι της επισκευής και συντήρησης ποδηλάτων και αυτή τη στιγμή είναι ο βασικός τεχνικός του Grammarios Bikes. Όταν αναλαμβάνει το ποδήλατό σας είναι εγγυημένο ότι θα γίνει καλύτερο από ποτέ.